Posted on

MAS – Masih Aku Suka

Aku kalau nak jalan naik kapal terbang aku selalu suka naik MAS. Bukan sahaja selesa tapi satu syarikat penerbangan yang berketerampilan dan yang sangat menitik berat tentang keselamatan. Ramai orang tak tahu bahawa MAS dilantik sebagai sekretariat yang membincangkan keselamatan di peringkat tertinggi. Aku pun tahu bahawa MAS have the best maintenance department in the world.

Sebagai syarikat yang ditubuhkan oleh Kerajaan, MAS dilihat sebagai satu tanggungjawab sosial yang perlu untuk memberi pekerjaan kepada rakyat. Namun demikian, lewat ini semakin ramai pekerja-pekerja asing nampaknya diambil mengisi jawatan-jawatan yang sepatutnya diisi oleh raykat tempatan. Namun demikian tidak salah untuk menggaji pekerja-pekerja mahir (skilled) dalam bidang yang kita tidak ada kemahiran.

Sememangnya syarikat gergasi dan berlegasi yang dipunyai kerajaan adakalanya dieksploitasi oleh para politikus. Tak payah lah menuduh sesiapa. Kalau mana-mana politikus yang memerintah sekalipun, dua kali lima juga, nak sebat kekayaan untuk mereka. Itu lah kebanyakan politikus kat Malaysia ni. Tapi macam mana pun kenalah pilih yang terbaik. Jangan pilih yang muka nampak macam bangang jer hahaha. Cakap mcm pandai tapi isi kalah budak darjah 6.

Okeh. Bila deal MAS-AirAsia tak jadi maka ramailah yang menuduh kerajaan bangang. Masa proposal di buat untuk collaborate pun ramai jugak dari pihak politik yang membangkang untuk mendapat sokongan kesatuan pekerja MAS yang besar lagi berpengaruh tu. Yang kaki kutuk tu je lah kerja dorang, ada chance, kutuk je hahaha.

Masa aku buat MBA dulu bersama seorang very senior pilot yang juga seorang management pilot, aku dapat tengok secara mendalam bagaimana MAS beroperasi. Aku sangat menghormati bagaimana MAS berusaha untuk menjadi maju. Tapi ketika itu ada malaun yang taking advantage of MAS dengan membolot apa yang boleh untuk diri dia. Bukan seorang politikus, tetapi seorang yang sangat tamak haloba yang penampilan diri yang kononnya suci lah hahahaha. Kuasa tuhan, akhirnya dinyah keluar dari MAS.

Ramai pengutuk kat luar sana kutuk ikut sedap mulut mereka je. Kalau pandai propose la the best methodology to help MAS to minimize its loss. Yang kaki kutuk tu kalau suruh pergi manage MAS pun agaknya terkial2 jer. Aku ada la sorang kawan ni yang suka mengutuk, masalahnya diri dia sendiri pun tak terurus hahaha.

Dua orang peneraju MAS yang did a very good job was Tan Sri Aziz dan Idris Jala. Tak tau la kenapa Idris Jala tak disuruh continue manage MAS. Bring him back to MAS!

Orang ramai pun sebenarnya tak tahu kenama MAS-AirAsia deal tu tak dapat diteruskan. Secara peribadi memang aku nampak kerjasama tu baik, tapi 20,000 orang tu kata dorang dah tak tau MAS tu sapa kapla. Kira macam ni lah, ko ajak sedara ko dok umah ko, pastu mak bapak dia buat umah ko macam umah dorang siap kata kat ko, kat bapak ko, kat mak ko apa yang boleh dan tak leh buat hahaha.

Anyhow, sangat penting MAS remain as a GLC company. Sebagai negara kecil, kita perlu ada syarikat seperti ini. Belanja mereka pun besar. Banyak juga isu-isu G2G yang perlu dilaksanakan untuk kepentigan perniagaan seperti ini. Untuk compete pun belanja yang sangat besar diperlukan. Dengan backing kerajaan untuk mendapat kemudahan to raise funds agak lebih mudah berbanding private owned companies.

Terlalu banyak isu dan strategy yang perlu diteliti. Terlalu banyak yang perlu dibuat. Kita sebagai orang luar boleh membantu jika kita mahu dengan ide-ide yang bernas. Bukan duduk baca stkabar, baca blog lepas tu buat konklusi sendiri.

Sudah pasti nilai MAS begitu tinggi that AirAsia mahukannya. Kalau aku ada duit, aku pun nak beli MAS tu sebab aku tahu value MAS. Terlalu ramai orang yang jujur bekerja dengan MAS. MAS juga, immediately kena lah stop renewing job contracts to low profile jobs yang tak memerlukan skil yang tinggi yang dijawat oleh bukan warganegara seperti all the blue colar jobs.

AirAisa dan MAS should look into each others strength and weakness as well as the opportunities and threats in building their business together. Be it AirAsia or MAS, both are the pride of the nation. It is still better to put them in competition than suddenly seeing them in monopolistic position that would only see consumers pinned. At the moment both have their strategies riding the blue ocean and both have their own unique selling point to boot. Working together in harmony does not mean flexing muscle showing who is better, but working together for the betterment of each of them.

MAS is very much a very good company as to what I have seen being presented by my dear friend during our MBA days. But still many out there love to see its downfall. I for one would stand by it and not let its flag fall to the lowest ebb.

Cheers….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s